Tips på vinterresor

Antalet ressugna svenskar ökar för varje vintersäsong och idag finns ett stort och varierat utbud av spännande resmål för denna tid på året. En trend som hållit sig sedan en längre tid tillbaka är julfirande på varma platser som till exempel svenskfavoriten Thailand. Andra väljer att ta en resa med familjen strax efter det att skolorna börjat – mycket på grund av priserna som faller ganska rejält i början av september. Oavsett när man väljer att åka under vinterhalvåret brukar det vara ett bra sätt att koppla av från vardagen och ladda batterierna på nytt. Den mörka årstiden är härlig på många sätt, men att vi behöver sol, ljus eller bara något att se fram emot kan vi alla förmodligen hålla med om.

Åk skidor på semestern

Att resa till alperna kan vara något av det härligaste som finns när det kommer till upplevelse. Idag finns mängder av trivsamma resorts att välja bland som passar allt från det äventyrliga paret till den lugna familjen. Priserna kan dock skena iväg ganska snabbt när det gäller just skidresor, därför är det alltid en smidig lösning att välja ett all inclusive hotell som erbjuder hela paket i samband med bokning. Saalbach är en trevlig skidort som passar utmärkt för skidfamiljen och här hittar man prisvärda hotell som erbjuder hela kittet.

Mayrhofen i Österrike är störst som resmål i Zillertaldalen och här finns också prisvärda paket som håller resans totala kostnad nere. Ett bra tips för den som åker med barn då det även erbjuds flera prisvärda aktiviteter för barn i och utanför backen.

Kanarieöarna

Det må vara en klassiker som funnits med sedan charterns tidiga år, men det betyder inte att Kanarieholmarna har mindre att ge än andra. Tvärtom finns här ett enormt utbud av härliga resmål som passar alla typer av resenärer. Gran Canaria är den största ön och erbjuder fina semesterplatser med fantastiska hotellkomplex. Oavsett var man väljer att bo på Gran Canaria gör man helt rätt i att hyra en bil för att se sig om. Teror och Puerto de las Nieves är bland annat två mysiga byar man inte bör missa att besöka.

Den äventyrlige kommer bli förälskad i Fuerteventura som är den näststörsta Kanarieön. Här kan man nämligen njuta av fantastiskt bra surf av olika slag – alltid i magiska strandmiljöer med sanddyner som påminner om öken. Äventyret håller dock inte bara till i vattnet utan här finns även häftiga upplevelser så som ökenskoter och dessutom är ön populär att se från cykelsadeln.

Långväga vinterresorts

Mellan Miami och West Palm Beach ligger populära Ford Lauderdale som är utmärkt att besöka vintertid. Antingen som destination eller som startskott för en eventuell Karibienkryssning. Här finns en milslång strand att njuta av och mängder av barer, restauranger och underhållning som passar alla typer av resenärer.

Thailand har som tidigare nämnts varit ett svenskparadis sedan ganska lång tid tillbaka och fortsätter så vara. Phuket är verkligen en pärla att rekommendera i vintermörkret och gör sällan någon besviken med sina fantastiska paradisstränder och charmiga omgivningar. Här lever man dessutom billigt och kan både shoppa, äta och dricka för betydligt mindre summor än vi är vana vid.