Resorna för dig som gillar äventyr

Att ta oss ifrån vår komfortzon är på många sätt positivt och det ger oss upplevelser vi sällan tidigare drömt om. Just därför är äventyrsresor ett hett tips för svenskar som vill ut och resa, men samtidigt vara med om något nytt och spännande. Det kan kännas läskigt, men faktum är att resenärer som en gång provat på äventyrliga resor oftast fortsätter samma spår.

Sportiga äventyr

Att sport och äventyr ligger hand i hand är nog ingen nyhet då sportsliga aktiviteter många gånger är ett riktigt adrenalinhöjande moment. Dessutom är sportande av olika slag hälsosamt och viktigt för vårt välmående, så varför inte kombinera resa, äventyr och sport på en och samma gång?

Ett tips för den sportige resenären är att välja en resa till något av alla surfparadis så som till exempel Costa Rica eller mer närliggande Fuerteventura. På dessa platser finns det mängder av olika arrangörer som driver surfskolor dit man kan anmäla sig för några dagar eller för en längre kurs. Vill man uppleva häftiga vågor i fantastisk natur och miljö är spanska Fuerteventura ett ypperligt val. Norra spetsen på ön är en tämligen orörd plats dit många ”seriösa” surfare beger sig för att njuta av sporten till de bästa förutsättningar.

Historiska upplevelser

Även historia kan på många sätt vara ett äventyr i sig och platser så som Grekland och Italien kan definitivt ge spänning till semestern. En storstad som Rom kräver sin tid för att verkligen inte missa något av alla dess historiska monument och sevärdheter. Att vandra runt i Rom är på alla sätt ett äventyr i sig som sällan lämnar någon besviken. De romerska sevärdheterna är mäktiga att uppleva på plats och det är svårt att inte bli rejält imponerad av allt vad staden berättar.

Tänk dock på att resa med någon som delar dina intressen för historia, risken är annars att du inte hinner med allt du verkligen vill se och uppleva.

Klättra i berg

Det kan låta som ett onödigt vågat äventyr, men faktum är att det idag finns många platser på närmare håll i Europa dit man kan åka och prova på bergsklättring. Ett exempel är Katalonien i norra Spanien, vilket är något av ett ”mecka” för många äventyrslystna sydeuropéer. Ta en flygstol till Barcelona, varifrån du hyr en bil ut till Montserratberget. Här ute finns olika arrangörer som gärna ger dig en liten introduktion till bergsklättring eller kanske bara en häftig promenad uppe i de hisnande bergspartierna.

Det finns svenska äventyrare som flyttat hit och som idag livnär sig genom att ta emot skandinaviska grupper för att uppleva den underbara naturen. Utöver de fantastiska bergsäventyren är även cykling en aktivitet att rekommendera. Cykla genom vinodlingar med majestätliga Montserrat som bakgrundsmotiv – ett fantastiskt äventyr i mer lugna former.