All inclusive resor för hela familjen

Detta populära reseformat har den senaste tiden vuxit sig starkt hos svenskarna och framför allt barnfamiljerna. Allt inkluderat i paketet är helt enkelt en smidig och framför allt bekymmerfri lösning på en för hela familjen uppskattad semester. Här kommer lite allmänt intressanta tips och tankar att ta till sig för den som är sugen på att haka på all inclusive-trenden!

Vad är all inclusive?

På svenska betyder det alltså ”allt inkluderat” och det är just vad syftet med själva reseformatet är – att inte betala mer under resan än vad man gjorde i samband med bokning. I de flesta fall ingår all inclusive när man gör bokningen, men i vissa fall finns det även hotell som erbjuder detta som ett tillval på standardbokningen. Idag kan man dock smidigt filtrera sökningen online på just ”all inclusive” och därefter landa direkt på alla erbjudanden. Hotellen har precis som ”vanliga” hotell olika stjärnbeteckningar och i detta fall brukar det främst handla om kvaliteten på mat och kök. Ju högre stjärna – desto bättre mat helt enkelt!

Vad ingår i all inclusive?

En av anledningarna till att framför allt barnfamiljer väljer detta är enkelheten i att allting redan är betalat (och till riktigt bra pris). Hela familjen kan alltså äta och dricka från morgon till kväll på anläggningens område utan att det kostar något extra. Frukost, lunch och middag är inkluderat för alla resans dagar och i många fall ingår utöver detta fria drinkar, gratis glass och mindre snacks att inta vid hotellets poolbar. En del av all inclusive-hotellen inkluderar även en middag per vecka på hotellrestaurangens A la carte.

Man ska dock alltid tänka på att dubbelkolla vad som ingår på just det hotell man väljer för att undvika missförstånd väl på plats. Olyckligt om barnen härjar fritt i glassbaren under en hel veckas tid och man vid hemfärd får en saftig räkning.

Tips på all inclusive-resmål

Grekland har återhämtat sig från den senaste tidens negativa skriverier och tycks bli en av sommarens semesterettor. Ett all inclusive att rekommendera är femstjärniga Princess Andriana Resort & Spa på Rhodos som med sin snygga inredning och smakfulla mat blivit en favorit hos många resenärer. Turkiet står stadigt som ett uppskattat resmål när det kommer till all inclusive. Vi rekommenderar nybyggda strandhotellet Barut Acanthus & Cennet i Side som har en lyxig känsla i en barnkär miljö.

All inclusive har även blivit en het trend när det kommer till vinterresor. Ett trivsamt och omtyckt hotell som erbjuder detta är Alpin Resort Sport&Spa i den populära orten Saalbach, som ligger i Alperna.

Om man ändå föredrar värme under det kallare halvåret är Thailand en återkommande favorit hos svenskarna och här kan vi tipsa om Sofitel Krabi Phokeethra Golf & Spa Resort. Ett riktigt paradis med en helt otroligt stor pool att njuta av. Maten är på detta hotell omtalat som ett av de bättre köken bland Thailands all inclusive-alternativ. Hotellet som sådant är mycket barnvänligt med en barnklubb som roar barnen och ger föräldrar lite egen tid att koppla av.